Preţ de la 1300RON (ML20GSM + cititor chip + relee comandă + cablu comunicaţie USB-UART)

Pornirea de motor AMTS GSM C02 este un sistem electronic cu ajutorul căruia se poate realiza pornirea motorului mașinii de la distanță (alături de comunicatorul GSM ML20).
Folosind comunicatorul ML20GSM, pornirea motorului se face printr-un simplu apel de pe telefonul mobil al proprietarului (Beep),SMS sau cod DTMF.
Dupa pornire sistemul avertizează proprietarul tot printr-un apel telefonic (Beep) sau SMS.
Sistemul AMTS GSM se poate configura că după ce motorul a pornit să activeze sistemul de climatizare al mașinii sau cel de dezaburire.
Sistemul include modulul electronic de pornire a motorului, comunicatorul GSM, cititorul de chip (RFID) și releele aferente.

O funcție foarte importantă este cea de asigurare că mașină este scoasă din viteză înainte de a încerca să pornească motorul, modulul AMTS nepermitind pornirea dacă mașină este în viteză.
Sistemul este complet incluzînd și 4 relee de forță pentru comandă pornirii, utilizatorul avînd nevoie doar de un chip (RFID) recunoscut de mașină (în general din cea de-a două cheie).
Personalizarea funcțiilor sistemului AMTS GSM se face cu ajutorul unui software pentru PC și se poate downloada gratuit de pe site.

Sistemul de pornire al motorului mașinii de la distanță este 100% sigur, neexistând riscul că această să fie pornită de către altcineva sau posibilitatea că mașină odată pornită să plece de pe loc (dacă este în viteză).

Module opţionale:

 • interfata pentru CAN-BUS                                       350RON
 • Montaj (în funcție de masina)                                300RON

Driverul pentru cablul USB-UART  se downloadeaza accesînd linkul:

  http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm.

se alege din tabel în funcție de sistemul de operare al calculatorului pe care se instaleaza.

Cablul de comunicație USB-UART asigura legătură dintre PC și modulul AMTS. Software-ul de PC inclus se folosește atît pentru a face setările personalizate cît și pentru a schimbă versiune de firmware,
daca este cazul.
Este bine  în momentul achiziției  se verifice pe site dacă nu există o versiune de firmware mai nouă  decît  cea  scrisă în modulul AMTS. Cablul USB-UART se poate folosi la toate modulele AMTS și la comunicatorul ML20GSM, nefiind necesară cumpărarea unei interfețe pentru fiecare modul AMTS sau ML20GSM.

Caracteristici:

 • funționează pe orice tip de mașină (ce au conexiunile prezentate în manual)
 • toate setările se fac prin software-ul propriu
 • cutie manuală / automata
 • porneste motorului mașinii pentru o perioada prestabilită (01-99 min.)
 • sistem sigur de pornire (se asigura  mașină nu este în viteză înainte de a porni)
 • pornirea este confirmată telefonic
 • pornirea este confirmată vizual: puls/continuu prin faruri/semnalizator
 • porneste sistemul de climatizare și dezaburire al masinii
 • va anunță telefonic când alarmă mașinii pornește (folosind comunicatorul ML10) sau incuiere/descuiere

In varianta premium , sistemul este complet : modul pornire auto + cititor de cip direct din cheie + comunicator GSM + cablu USB-UART (pret de la 1300 RON ), factor ce constituie un avantaj major față de sistemele similare aflate pe piata.
Cititorul de cip are două modalități de funcționare: fie prin cipul din interiorul cheii, fie prin cheia în sine. Cheia/cipul nu sunt plasate la vedere în interiorul mașiniiacestea fiind montate alături de/în modulul auto, astfel pornirea mașinii de la distanță este făcută în siguranta.

Pentru a fi siguri  pornirea mașinii de la distanță este funcțională pentru orice tip de autovehicul , decuplarea demarorului are două moduri de operare: prin citirea turației motorului sau prin citirea tensiunii de la baterie.

Avantaje – Siguranță

Pentru a putea porni mașină de la distanță este necesară respectarea unei proceduri în momentul în care se părăsește mașinăÎn lipsa prezenței și validării acestei proceduri, modulul auto nu este funcțional.În cadrul acestei proceduri modulul auto verifică :

 • daca mașină este în viteza
 • daca frână de mâna este trasa
 • daca ușile sunt sau nu inchise
 • daca numărul de telefon care apelează este cel al proprietarului

Cum funcționează – utilizînd comunicatorul ML20GSM

se apelează mașină (Beep, SMS sau cod DTMF)
mașină respinge apelul și verifică dacă procedura a fost respectata
dacă procedura este respectată se încearca pornirea motorului (3 încerceri)
se confirmă faptul  motorul a fost pornit prin apelarea (Beep sau SMS) proprietarului

Etapele procedurii pentru pornirea motorului mașinii de la distanta:
Pentru  pornirea motorului de la distanță  fie una sigură, modulul auto trebuie  verifice înainte de a putea fi funcțional o serie de evenimente: frîna de mîna  fie trasămașină  nu fie în viteză și altele. Procedura este urmatoarea :

 • Pozitia inițială : șoferul în mașini, motorul pornit, mașină scoasă din viteză (pentru cutii manuale) , frîna de mîna este jos.
 • Se apasă pedala de frîna
 • Se trage frîna de mîna (cu frîna de picior apasata).
 • Se eliberează pedala.
 • Se da comandă către modul apasînd butonul valet.

Dupa realizarea corectă a procedurii se va primi confirmare prin ieșirea de lumini (faruri sau semnalizator – în funcție de preferință aleasa)

Daca procedura a fost realizată corect motorul va continuă  funcționeze și după ce cheia de contact este scoasa.
Motorul se va opri automat după ce șoferul iese din mașină și închide usa.

Daca se deschide orice ușa după ce procedura a fost executată, iar motorul mașinii nu este pornit, procedura trebuie refăcută de la primul pas deoarece este anulata!

Procedura pentru pornirea motorului mașinii de la distanță prin intermediul telefonului mobil este gîndita în așa fel încît  ofere protecție împotriva accidentelor (mașină nu este scoasă din viteza),
cît și împotriva furtului.
Practic, nimeni nu poate pătrunde în mașină dvs. odată ce motorul este pornit, și ,dacă acest lucru se întampla, procedura se va anula la orice modificare intervenită (ex. poziționarea frînei de mîna jos)
pentru  mașină  nu poată pleca de pe loc.

Manuale de utilizare și instalare:

 Fisier DownloadVersiuneDataTotal download
Cel mai recentAMTS_MANUAL_v1.6.pdf   1.620.09.2012214
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.5.pdf 1.518.09.20112605
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.4.pdf   1.4 3148
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.2.pdf   1.2 1241

3