Preţ de la 1300RON (ML20GSM + cititor chip + relee comandă + cablu comunicaţie USB-UART)

Pornirea de motor AMTS GSM C02 este un sistem electronic cu ajutorul căruia se poate realiza pornirea motorului mașinii de la distanță (alături de comunicatorul GSM ML20).
Folosind comunicatorul ML20GSM, pornirea motorului se face printr-un simplu apel de pe telefonul mobil al proprietarului (Beep),SMS sau cod DTMF.
Dupa pornire sistemul avertizează proprietarul tot printr-un apel telefonic (Beep) sau SMS.
Sistemul AMTS GSM se poate configura că după ce motorul a pornit să activeze sistemul de climatizare al mașinii sau cel de dezaburire.
Sistemul include modulul electronic de pornire a motorului, comunicatorul GSM, cititorul de chip (RFID) și releele aferente.

O funcție foarte importantă este cea de asigurare că mașină este scoasă din viteză înainte de a încerca să pornească motorul, modulul AMTS nepermitind pornirea dacă mașină este în viteză.
Sistemul este complet incluzînd și 4 relee de forță pentru comandă pornirii, utilizatorul avînd nevoie doar de un chip (RFID) recunoscut de mașină (în general din cea de-a două cheie).
Personalizarea funcțiilor sistemului AMTS GSM se face cu ajutorul unui software pentru PC și se poate downloada gratuit de pe site.

Sistemul de pornire al motorului mașinii de la distanță este 100% sigur, neexistând riscul că această să fie pornită de către altcineva sau posibilitatea că mașină odată pornită să plece de pe loc (dacă este în viteză).

Module opţionale:

 • interfata pentru CAN-BUS                                       450RON
 • Montaj (în funcție de masina)                                500RON

Driverul pentru cablul USB-UART  se downloadeaza accesînd linkul:

  http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm.

se alege din tabel în funcție de sistemul de operare al calculatorului pe care se instalează.

Cablul de comunicație USB-UART asigură legătura dintre PC și modulul de pornire. Software-ul de PC inclus  se folosește atât pentru a face setările personalizate, cât și pentru a schimba versiunea de firmware, dacă este cazul.
Este bine ca în momentul achiziției  se verifice pe site dacă există o versiune de firmware mai nouă  decât  cea  scrisă în modulul de pornire. Cablul USB-UART se poate folosi la toate modulele AMTS și la comunicatorul ML20GSM, nefiind necesară cumpărarea unei interfețe pentru fiecare modul AMTS sau ML20GSM.

Caracteristici:

 • funționează pe orice tip de mașină (ce au conexiunile prezentate în manual)
 • toate setările se fac prin software-ul propriu
 • cutie manuală / automata
 • porneste motorului mașinii pentru o perioada prestabilită (01-99 min.)
 • sistem sigur de pornire (se asigura  mașină nu este în viteză înainte de a porni)
 • pornirea este confirmată telefonic
 • porneste sistemul de climatizare și dezaburire al masinii
 •  incuiere/descuiere din telefon (SMS)

In varianta premium , sistemul este complet : modul pornire auto + cititor de cip direct din cheie + comunicator GSM + cablu USB-UART (pret de la 1300 RON ), factor ce constituie un avantaj major față de sistemele similare aflate pe piată.
Cititorul de cip are două modalități de funcționare: fie prin cipul din interiorul cheii, fie prin cheia în sine. Cheia/cipul nu sunt plasate la vedere în interiorul mașiniiacestea fiind montate alături de/în modulul auto, astfel pornirea mașinii de la distanță este făcută în siguranta. Cipul se activează doar dacă echipamentul a recunoscut numărul de telefon al proprietarului.

Pentru a fi siguri  pornirea mașinii de la distanță este funcțională pentru orice tip de autovehicul , decuplarea demarorului are două moduri de operare: prin citirea turației motorului sau prin citirea tensiunii de la baterie.

Avantaje – Siguranță

Pentru a putea porni mașină de la distanță este necesară respectarea unei proceduri în momentul în care se părăsește mașinăÎn lipsa prezenței și validării acestei proceduri, modulul auto nu este funcțional.În cadrul acestei proceduri modulul auto verifică :

 • dacă mașina este în viteză
 • dacă frâna de mână este trasă
 • dacă ușile sunt sau nu închise
 • dacă numărul de telefon care apelează este cel al proprietarului

Cum funcționează – utilizând comunicatorul ML20GSM

se apelează mașina (Beep, SMS sau cod DTMF)
mașina respinge apelul și verifică dacă procedura a fost respectată
dacă procedura este respectată se încearcă pornirea motorului (3 încercări)
se confirmă faptul  motorul a fost pornit prin apelarea (Beep sau SMS) proprietarului

Etapele procedurii pentru pornirea motorului mașinii de la distantă:
Pentru  pornirea motorului de la distanță  fie una sigură, modulul auto trebuie  verifice înainte de a putea fi funcțional o serie de evenimente: frâna de mână  fie trasămașina  nu fie în viteză și altele.  Procedura este urmatoarea :

 • Pozitia inițială : șoferul în mașină, motorul pornit, mașina scoasă din viteză (pentru cutii manuale) , frâna de mână este jos.
 • Se apasă pedala de frână
 • Se trage frâna de mână (cu frâna de picior apasată).
 • Se eliberează pedala.
 • Se  comandă către modul apasând butonul valet.

Dacă procedura a fost realizată corect motorul va continua  funcționeze și după ce cheia de contact este scoasă.
Motorul se va opri automat după ce șoferul iese din mașină și închide ușa.

Dacă se deschide orice ușa după ce procedura a fost executată, iar motorul mașinii nu este pornit, procedura trebuie   refăcută de la primul pas deoarece este anulată!

Procedura pentru pornirea motorului mașinii de la distanță prin intermediul telefonului mobil este gândită în așa fel încât  ofere protecție împotriva accidentelor (mașina nu este scoasă din viteză), cât și împotriva furtului.
Practic, nimeni nu poate pătrunde în mașina dvs. odată ce motorul este pornit, și ,dacă acest lucru se întamplă, procedura se va anula la orice modificare intervenită (ex. poziționarea frînei de mîna jos)
pentru ca mașina  nu poată pleca de pe loc.

Manuale de utilizare și instalare:

 Fisier DownloadVersiuneDataTotal download
Cel mai recentAMTS_MANUAL_v1.6.pdf   1.620.09.2012214
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.5.pdf 1.518.09.20112605
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.4.pdf   1.4 3148
ArhivaAMTS_MANUAL_v1.2.pdf   1.2 1241

34